Κατ’ Οίκον Νοσηλεία και Ιατρείο Πόνου

Στο Γενικό Νοσοκομείο Κατερίνης λειτουργεί πρόγραμμα Νοσηλείας Κατ΄ Οίκον, παράλληλα με το Ιατρείο Πόνου, υπό την ευθύνη της ιατρού Τσιρογιάννη Αικατερίνης.

Εντάσσεται στο Πανελλήνιο Πιλοτικό Δίκτυο της Κατ’ Οίκον Νοσηλείας.

Σκοπός της Νοσηλείας Κατ’ Οίκον είναι η παροχή υπηρεσιών υγείας σε ορισμένες ομάδες ασθενών στην ίδια τους την οικία. Στοχεύει στην εξυπηρέτηση και την προστασία της υγείας και της αξιοπρέπειας ασθενών, των οποίων η μετακίνησή τους στο Νοσοκομείο για τη διενέργεια ορισμένων ιατρικών και νοσηλευτικών πράξεων, είναι δυσχερής ή και επικίνδυνη. Οι ασθενείς αυτοί είναι συνήθως κατακεκλιμένοι, χρονίως πάσχοντες με κινητικά, αναπνευστικά και άλλα προβλήματα, καρκινοπαθείς και ανοσοκατεσταλμένοι.

Η Νοσηλεία Κατ’ Οίκον απευθύνεται στους ασθενείς της περιοχής της πόλης της Κατερίνης, ενώ, για τους ασθενείς του Ιατρείου Πόνου που χρειάζονται Κατ’ Οίκον Νοσηλεία, η εξυπηρέτηση των ασθενών επεκτείνεται σε όλο το νομό Πιερίας.

  • Λήψη βιολογικών υγρών (αίμα, ούρα, επίχρισμα τραύματος) προς εξέταση στο εργαστήριο του νοσοκομείου.
  • Τοποθέτηση και αλλαγές καθετήρων (καθετήρα ουροδόχου κύστης, ρινογαστρικού καθετήρα)
  • Τοποθέτηση περιφερικών φλεβικών καθετήρων για χορήγηση ενδοφλέβιων υγρών-διατροφής
  • Ηπαρινισμός κεντρικών φλεβικών καθετήρων, εμφυτευμένων κεντρικών φλεβικών καθετήρων (port)
  • Περιποίηση κατακλίσεων
  • Αλλαγές τραυμάτων, αφαίρεση ραμμάτων
  • Ενδομυϊκές και υποδόριες ενέσεις
  • Αλλαγές σωλήνα τραχειοστομίας
  • Πράξεις Ιατρείου Πόνου: εξέταση-εκτίμηση ασθενών, οδηγίες, διηθήσεις στα πλαίσια αναλγησίας, τοποθέτηση αντλίας χορήγησης αναλγητικών, επαναγόμωση αντλιών ενδορραχιαίας χορήγησης φαρμάκων.

 

Λειτουργεί καθημερινά στις εργάσιμες ημέρες και ώρες.

Λειτουργεί στον 1ο όροφο του Νοσοκομείουν και διαθέτει χώρο εξειδικευμένων παρεμβάσεων στο -1 (είσοδος από το parking που βρίσκεται κάτωθεν της Εισόδου των Επειγόντων – ανατολική πύλη του Νοσοκομείου).

Δραστηριοποιείται στην εξειδικευμένη ανακούφιση του Χρόνιου Πόνου και του πόνου ασθενών με κακοήθη νοσήματα, από το 2007. Παρακολουθεί εξωτερικούς ασθενείς, νοσηλευόμενους στις κλινικές του Νοσοκομείου, συνεργάζεται με την Κοινωνική Υπηρεσία του Νοσοκομείου και τους Ψυχολόγους και εξυπηρετεί ασθενείς του Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών.

Έχει διαγνωστικό, θεραπευτικό  και συμβουλευτικό σκοπό. Η διαχείριση του πόνου γίνεται με συνταγογράφηση αναλγητικών και άλλων φαρμάκων και διενέργεια παρεμβάσεων (διηθήσεις, αποκλεισμούς, τοποθέτηση ειδικών επιθεμάτων καψαϊκίνης κ.α, τοποθέτηση ειδικών αντλιών αναλγησίας).

Εντός των δραστηριοτήτων εντάσσεται η άσκηση της παρηγορικής αγωγής και φροντίδας ασθενών τελικού σταδίου. Βρίσκεται σε διασύνδεση με την υπηρεσία της Κατ΄ Οίκον Νοσηλείας για την παρακολούθηση και νοσηλεία ασθενών στο σπίτι τους σε όλο το Νομό.

 

Υπεύθυνη Ιατρείου: Αικ. Τσιρογιάννη (Αναισθησιολόγος – Δ/τρια, με εξειδίκευση στην Αλγολογία, μέλος Ελληνικής Εταιρείας Αλγολογίας και Ελληνικής Εταιρείας Θεραπείας Πόνου και Παρηγορικής Φροντίδας)

Νοσηλεύτρια Ιατρείου:  Στ. Πιπερίδου

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2351-350207

Ημέρες Ιατρείου: Δευτέρα, Τρίτη, Πέμπτη.

Επιστημονικά υπεύθυνη ιατρός: Τσιρογιάννη Αικατερίνη, Αναισθησιολόγος, Διευθύντρια.

Υπεύθυνη Νοσηλεύτρια: Νικάκη Χριστίνα (Νοσηλεύτρια ΤΕ)

Νοσηλευτές: Ζκάγια Βασιλική (Β. Νοσηλεύτρια ΔΕ)

Οδηγός (1)

Κατ’ Οίκον Νοσηλεία: 23513-52840 & 6936000887

Ιατρείο Πόνου: 23513-50288 & 23513-50207

Περισσότερα