ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ

P1010565

Η Διεύθυνση  Νοσηλευτικής  Υπηρεσίας του Γενικού Νοσοκομείου Κατερίνης έχοντας ως όραμα και στόχο τη συνεχιζόμενη εκπαίδευση του Νοσηλευτικού και Βοηθητικού προσωπικού, σύστησε το 2013 το Γραφείο Εκπαίδευσης Νοσηλευτικής Υπηρεσίας  του Γ.Ν. Κατερίνης,  το οποίο στεγάζεται στον πρώτο όροφο του Γ.Ν. Κατερίνης.

Στόχος του Γραφείου Εκπαίδευσης  Ν.Υ. είναι  η βελτίωση της ποιότητας της παρεχόμενης Νοσηλευτικής Φροντίδας:

 • Με τη διεύρυνση των γνώσεων του νοσηλευτικού και βοηθητικού προσωπικού.
 • Την αναμόρφωση - βελτίωση των εφαρμοζόμενων Νοσηλευτικών Διεργασιών και  του συνόλου των πρακτικών που εφαρμόζονται στον ασθενή.

Δράσεις του Γραφείου:

 1. Οργάνωση και τήρηση αρχείου εκπαίδευσης του προσωπικού.
 2. Ανίχνευση των εκπαιδευτικών αναγκών του προσωπικού μέσω ερωτηματολογίου.
 3. Οργάνωση και υλοποίηση ενδοκλινικών και διατμηματικών μαθημάτων βάσει των ανιχνευόμενων μαθησιακών αναγκών του προσωπικού, σε συνεργασία με το Ιατρικό, Νοσηλευτικό προσωπικό, το Γραφείο Επιτήρησης Νοσοκομειακών Λοιμώξεων και το Γραφείο Ποιότητας και Εκπαίδευσης του Γ.Ν. Κατερίνης. 
 4. Συνεργασία με τα Γραφεία Εκπαίδευσης Ν. Υ. άλλων νοσοκομείων με στόχο την υλοποίηση κλινικών φροντιστηρίων στο Γ.Ν. Κατερίνης από πιστοποιημένους Κλινικούς Εκπαιδευτές τους.
 5. Συνεργασία με τους Κλινικούς Εκπαιδευτές των τμημάτων για την εκπαίδευση / προσαρμογή των νεοδιοριζόμενων ή των μετακινούμενων σε άλλα τμήματα νοσηλευτών.
 6. Συνεργασία με ομάδες νοσηλευτών  του νοσοκομείου για τη σύνταξη  και εφαρμογή Νοσηλευτικών Πρωτοκόλλων.
 7. Διοργάνωση ημερίδων.
 8. Ενημέρωση του προσωπικού σχετικά με σεμινάρια, συνέδρια, ημερίδες και μεταπτυχιακά προγράμματα σπουδών.
 9. Συνεργασία με το Γραφείο Επιτήρησης Νοσοκομειακών Λοιμώξεων Γ.Ν. Κατερίνης για την οργάνωση και υλοποίηση δράσεων στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση σχετικά με την «Υγιεινή των χεριών σε παιδιά προσχολικής ηλικίας και παιδιά δημοτικού σχολείου».
 10. Συνεργασία με το ΕΚΑΒ για την εκπαίδευση του προσωπικού μέσω υλοποίησης σεμιναρίων σχετικά με την Καρδιοαναπνευστική Αναζωογόνηση (ΚΑΡΠΑ). 

 Στελέχωση  του Γραφείου:

Λιάπη Σουλτάνα: ΠΕ Νοσηλεύτρια

Επικοινωνία:

Τηλέφωνο επικοινωνίας : 2351352923

Φαξ : 2351352924

E-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.